Eläkemökki-projektini lähti käyntiin muistaakseni kolmisen vuotta sitten, kun löysin Lahden miniatyyrimarkkinoilta nuket, jotka muistuttivat minua ja puolisoani vanhoina. Mökin tilasin Nukkekoti ja lelusta pari vuotta sitten ja itse kasauksen aloittelin viime syksynä, tavaroita on tullut haalittua kokoon ja tehtyä vuosien saatossa ja nyt myös moni ihana aarre, joita olen saanut muilta harrastajilta, löysi paikkansa tässä talossa.

Eläkemökistä piti siis tulla minun ja puolisoni asunto jossain Lapissa lammen tai puron varrella, mutta kohtalo pääsi väliin. Veljeni vieraili meillä perheensä ja koiriensa kanssa, ja koirat asettuivat yöksi samaan huoneeseen nukkekotitavaroitteni kanssa ja kuinka ollakkaan, toinen koirista ihastui puolisooni niin kovasti, että yön aikana söi siltä pään. Ja uutta nukkea ei oo löytynyt. Mökistä tuli sitten minun oma eläkemökki, johon keräilen minulle tärkeitä asioita ja saavuttamattomia haaveita.

Talon seinien tiilikuviointi on tehty Bromley Graft productsilta  (http://translate.google.fi/translate?hl=fi&langpair=en%7Cfi&u=http://craft-products.com/dolls-house-brick-stone-tiles.asp ) tilatusta jauheesta ja kattotiilet Finn-Aimolta hommatuista "huopapaloista". Talon seinien sisäpinnan olen käsitellyt ihan tavallisella maalilla ja yläkerran lattiassa on silitettyä kalustelevyjen reunanauhaa, aika aidonnäköistä lankkulattiaksi.

Sisustus on toteutettu sekä itse tekemillä, saaduilla että ostetuilla huonekaluilla ja tavaroilla. Täältä nämä kaikki ihanuudet löysivät uuden kodin.

 

"Mökin kuisti keväällä, valmistautumista ottamaan kesä vastaan"

 


"Mökin etuseinä sisäpuolelta, Olohuoneen ikkunassa mm. Kurjenpolven Virpiltä saadut virkatut verhot"

"Keittiön ikkunaa: Katin tekemä auringonkukka-asetelma, Larissan tekemä poikapatsas ja tulppaaniruukku ja itse massata tekemäni orchidea"

 


"Keittiö"

 


"Aamupala katettuna"

 


"Olohuone ja kirjoitusnurkkaus"

"olohuonetta"

 


"Kylpyhuone"

 


"Makuuhuone, upea takka ja halkokori ystäväni Arjan tekemiä, yöpöydällä suklaata ja lukemisena Douglas Adamsia"

Kirjat, jotka olen tähän taloon laittanut, ovat pääsääntöisesti ns. luettavia eli sisällä on oikea teksitä, mm. alakerran lasivitriinistä löytyy

Kalevalaa, Eijan nukkekotikirja, Uuno Kailan runokirjoja Elinalta yms.

 

Kaikenkaikkiaan todella kiva projekti, nyt jo sormet syyhyävät mahdollisuudesta ensi jouluna koristella talo jouluun ja kesäksi vois kuistinkin muokata kesäkuntoon, kenties vähän pihaakin ympärille yms.

Niin ja talokin on vielä keskeneräinen.

Oikein mukavaa kesän odotusta kaikille;O)