Aikaa on kulunut aivan liian kauan siitä kun viimeksi olen tänne kirjoittanut. Nukkekotia olen yrittänyt rakennella aina kun vain aika on sen sallinnut ja jotain alkaakin olla jo valmiina, nimittäin talo on muuttovalmis. Talonhan ostin ABC-Kuortin puumyymälästä, josta sen kaksi hyvää miespuolista ystävääni sen minulle toivat ohikulkumatkallaan. Kuva talosta on aikaisemmassa kirjoituksessani. Talo itsessään on aika suuri, mutta huomattuani tuskailuni yrittäessäni saada ekasta osto talostani minulle mieleistä, päätin lisätä tähän taloon aikaisemmin Minimaailmasta ostamani kellarikerroksen ja näin voin sanoa, että nyt on tilaa sisustella. Alla on muutama projektikuva:

Tässä on talon seinät tapetoituna, huomattavasti helpompaa tälleen irralleen kuin valmiiksi kasatussa talossa.

Talo osittain kasattuna:

Portaita en taloon laittanut ollenkaan, vaan tein valeporraskäytätävät ja niihin johtavat aukeavat ovet. Ideasta saan kiittää Frankin Railia ja vierailuani hänen luona viime kesän kurssilla Sulkavalla.

Tässä on kellarikerros kasattuna osittain:

Sähköt sain vedettyä uppoasennettuina koko taloon, eli tein kattoon johdoille kourut ja laitoin vasta sen jälkeen kattoon tapetit. Johdot vedin takaseinästä läpi ja liitin työpaikastani sähköliikkeestä ostamaani listan sisälle:

Tässä johdot ovat piilossa listakoteloiden sisällä. Aluksi tarkoitukseni oli laittaa tuohon keskimmäiseen paksumpaa listaan tiiliverhoilun ja tehdä siitä taloon piippu, mutta taidampa antaa sen olla näin. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen, nyt johdot ovat piilossa liian uteliailta lapsukaisilta ja kissaltani:

Tässä talo sitten edestäpäin valaistuna. Huonejako on seuraavanlainen: Yl'äkertaan tulee vanhempien ja talon vauvan makuuhuone, sekä talon isännän työpöytä, seuraavassa kerroksessa on lasten huone (tyttö ja poika) sekä keittiö, siitä seuraavassa on kylpyhuone, eteinen ja olohuone ja kellarikerrokseen tulee perheen äidin askartelutilat, kellari sekä iso Egyptiaiheinen peli- ja baarihuone. Kuvassa oikealla näkyy myös tekeillä oleva eläinkauppa....

ja tässä vielä tunnelmaa ilman salamavaloa:

Tekemistä riittää, mutta nyt pääsee itse asiaan eli sisustamaan, laittamaan kaikki saadut ja ostetut ihanuudet esille ja ennenkaikkea tekemään uutta...

Tuossa on vielä kuvia nuoremman poikani Saskan 5-vuotias synttäreille väsäämästäni kakusta ja herkuista.

Kakkuja tein parinakin eri päivänä, ja sitten kummeille ja suvulle...

ja pari voileipäkakkua: liha ja kala

Ei muuta kuin oikein mineilyrikasta kesää kaikille, törmäillään kesän markkinoilla ja ennenkaikkea naatitaan suvesta;O)